WANNEER WORDT MIJN ARTIKEL VERZONDEN?

● Al onze artikelen zijn onderhevig aan een behandelingsperiode voordat ze worden verzonden.
● Al onze artikelen worden op afroep verzonden (wat betekent dat we de orders gereed maken zodra er bestellingen binnenkomen).
● Onze artikelen worden rechtstreeks vanuit de leverancier verzonden. Door deze directe vorm van verzending kunnen wij enorm besparen op zowel transport- als opslagkosten. En dit is uiteraard weer terug te zien in de verkoopprijs!
● We zullen je per e-mail op de hoogte stellen wanneer jouw artikel is verzonden.

HOE WERKT DE GRATIS VERZENDING?

● Alle pakketten met een waarde boven € 50 worden gratis verzonden binnen Nederland en België.

WANNEER KRIJG IK MIJN ARTIKEL?

● Espresso Expert hanteert een levertijd van 2 tot 3 werkdagen, maar bij grote drukte en vraag kan het zijn dat artikelen pas na 5 werkdagen bezorgd worden. Bij Flair producten als pre-order kan dit wat langer duren (16-20 dagen).
● Heb je na deze tijd nog niks ontvangen? Neem dan contact op via klantenservice@espresso-expert.nl.
● Voor alle internationale bestellingen geldt een levertijd van maximaal 6-8 weken.

VERZENDEN JULLIE OOK BUITEN NEDERLAND?

● Vooralsnog ligt de focus van Espresso Expert alleen op Nederland en België.
● Indien er interesse is om een artikel internationaal te verzenden, dan is dat binnen de EU mogelijk. Stuur bij interesse voor internationaal verzenden een e-mail naar klantenservice@espresso-expert.nl en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.
● Echter: bestellingen die buiten Nederland worden verzonden, kunnen onderworpen zijn aan invoerbelastingen, douanerechten en kosten die worden geheven door het land van bestemming. De ontvanger van een internationale zending kan onderworpen zijn aan dergelijke invoerbelastingen, douanerechten en kosten, die worden geheven zodra een zending het land van de ontvanger bereikt. Extra kosten voor inklaring moeten worden voldaan door de ontvanger; Espresso Expert heeft geen controle over deze kosten, noch kan Espresso Expert voorspellen wat deze kosten zijn.
● Het douanebeleid verschilt sterk van land tot land; Neem voor meer informatie contact op met jouw lokale douanekantoor. Wanneer inklaringsprocedures vereist zijn, kan dit vertragingen veroorzaken die verder gaan dan onze oorspronkelijke leveringsschattingen.

WAAR KOMEN MIJN ARTIKELEN VANDAAN?

● Hoewel ons hoofdkantoor in Nederland bevindt, bevinden sommige van onze leveranciers zich in andere landen, zoals België, Duitsland, Spanje, Zweden en Amerika.

WORDEN MIJN ARTIKELEN IN EEN PAKKET VERZONDEN?

● Om logistieke redenen worden artikelen in dezelfde aankoop soms in afzonderlijke pakketten verzonden, zelfs als je een gecombineerde verzending hebt opgegeven. Houd hier rekening mee bij het ontvangen van zendingen.