Informatie rondom retourneren en garanties

Retourneren

Je hebt het recht jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het artikel retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief eventuele verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van je thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien je gebruik maakt van jouw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Espresso Expert geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via klantenservice@espresso-expert.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Je kunt het artikel retour sturen naar:

ESPRESSO EXPERT BEHOUDT HET RECHT OM WAARDEVERMINDERING TOE TE PASSEN (DIE OP KAN LOPEN TOT 100% ALS EEN PRODUCT ONVERKOOPBAAR IS) ALS:

● Als een artikel wordt geretourneerd en het artikel blijkt op de een of andere manier gebruikt, kapot, beschadigd, gescheurd of gesneden te zijn en uit de originele en verkoopbare staat is gehaald.
● Als er slechts een deel van de bestelde artikelen wordt geretourneerd, wordt de terugbetaling verleend op basis van wat er is geretourneerd.
● Elk artikel dat niet in de oorspronkelijke staat verkeert, beschadigd, gescheurd of gesneden is of om welke reden dan ook ontbrekende onderdelen bevat die niet te wijten zijn aan onze fout.
● Als een artikel wordt geretourneerd en het artikel blijkt op de een of andere manier gebruikt, gewassen of bewerkt te zijn.
● Elk artikel dat na meer dan 14 dagen na ontvangst van de levering wordt geretourneerd.
● Het artikel niet de originele labels en originele doos bevat

In het geval van een gedeeltelijke restitutie stuurt Espresso Expert altijd van te voren een e-mail ter informatie.

VOLG DEZE INSTRUCTIES BIJ HET VOLTOOIEN VAN EEN RETOUR OF OMWISSELING:

● Neem binnen 14 dagen na ontvangst van de levering contact op met klantenservice@espresso-expert.nl.
● Indien de retournering is goedgekeurd door Espresso Expert ontvang je een retourformulier.
● Download het retourformulier en vul deze zo gedetailleerd mogelijk in.
● Pak de ongebruikte items in met de e-mailbevestiging en/of de originele pakbon.
● Stuur het ingevulde retourformulier samen met de e-mailbevestiging en/of de originele bon mee met de zending. Indien dit formulier niet volledig is ingevuld kunnen we de retouraanvraag niet in behandeling nemen.

RESTITUTIES (INDIEN VAN TOEPASSING)

Zodra een retour is ontvangen en geïnspecteerd, sturen wij een bevestiging e-mail dat we het geretourneerde artikel hebben ontvangen. Ook brengen wij de klanten op de hoogte wanneer een terugbetaling is goedgekeurd of afgewezen. We verwerken doorgaans alle terug betalingsverzoeken binnen 48 uur na ontvangst van het pakket. Restituties worden niet uitgegeven voor gebruikte, kapotte, ontbrekende, versleten, gescheurde, gesneden, gewassen of aangepaste artikelen.

Indien het geretourneerde artikel wordt goedgekeurd voor restitutie, wordt de teruggave verwerkt en wordt deze binnen een aantal dagen automatisch teruggeboekt op de oorspronkelijke betaalmethode.

Restituties worden enkel uitbetaald op de oorspronkelijke betaalmethode. We kunnen niet terugbetalen naar een nieuwe of andere betaalmethode dan die oorspronkelijk werd gebruikt voor de bestelling. Verzendkosten worden nooit gerestitueerd.

VERZENDING

De klant is altijd verantwoordelijk voor het betalen van de verzendkosten voor het retourneren van artikelen. Wij leveren geen bijgesloten retourpakket. Als er verzendkosten zijn gemaakt, worden deze kosten niet terugbetaald.

Als een artikel wordt verzonden dat hoger is dan €25, adviseren wij om een ​​traceerbare verzendservice te gebruiken of een aankoopverzekering af te sluiten. Wij kunnen niet garanderen dat wij de geretourneerde artikelen zullen ontvangen.

Garanties

Garanties worden bij ieder product afzonderlijk vermeld. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je gerust voor meer informatie contact met ons opnemen.

Identiteit ondernemer

Espresso Expert
(Geen bezoekadres!)
E-mailadres: klantenservice@espresso-expert.nl
KvK-nummer:
Btw-identificatienummer: