Espresso

Koffie drinken in 2021 doe je met een espresso volautomaat

Koffie drinken is hot. Een heerlijke bak koffie maakt de dag helemaal compleet. Gelukkig hoeven we niet meer naar een luxe koffiezaak om optimaal te kunnen genieten. De luxe technologie maakt het mogelijk om diezelfde kop koffie thuis te drinken. In dit artikel lees je waarom de aanschaf van een espresso volautomaat past bij de coffee experience in 2021.

Koffie drinken als beleving

De generaties van onze ouders en grootouders dronken koffie vooral op een functionele manier. Die eerste bak koffie in de ochtend was om lekker wakker te worden. Ook had koffie een sociale functie. Nederlanders vragen aan vrienden en familie wanneer zij ‘op de koffie komen’. Oftewel:

‘Wanneer kom je op bezoek?’

Koffie heeft nog steeds die sociale functie, maar door de opkomst van geavanceerde volautomaat espressomachines is het een echte beleving geworden. Ook door de opkomst van plantaardige melksoorten kunnen we een kop koffie helemaal personalizen. Dit is goed terug te zien in het straatbeeld van 2021. In elke stad vind je heel veel hippe koffietentjes. Dit bewijst maar hoe hip het is om koffie te drinken.

Wat is een espresso volautomaat?

Volautomatisch betekent dat je met één druk op de knop geheel automatisch koffie kan zetten. Je hoeft dus zelf geen extra handelingen te verrichten zoals het inzetten van cups of pads, of het op schuimen van melk. Een volautomaat maalt de koffiebonen vers voor elk kopje koffie. 

Met een apparaat in een luxe uitvoering kun je  jouw favoriete bak koffie helemaal op maat maken. Zelfs het melkschuim, maalstand en temperatuur van het water kunnen aangepast worden naar wens. Uitgebreidere machines hebben vaak meer dan 8 verschillende voorgeprogrammeerde koffierecepten waardoor genieten van goede koffie nog nooit zo eenvoudig was!

Waarom een espresso volautomaat in huis?

Je kan natuurlijk kiezen voor een espresso volautomaat met minimale functies. Echter kun je dan je visite of klanten, die graag koffie met melk drinken, niet de koffie serveren waar zij om vragen. Bovendien ben je dan extra geld kwijt aan een melkopschuimer of andere benodigdheden. Dat kost veel tijd en ook nog eens extra afwas. Met een geavanceerde espresso volautomaat zoals de Nivona Caferomatica 6-series9-series of 10-series is elk koffierecept klaar binnen een mum van tijd. Een luxe koffiemachine is zeker de investering waard. Op de lange termijn is het goedkoper dan koffie buiten de deur. Daarnaast en je stelt hiermee elk bezoek tevreden.

Geef een reactie